Bittan Academy Venlo
Brazilian Jiu-Jitsu (BJJ)

Brazilian Jiu-Jitsu (BJJ), Mixed Martial Arts (MMA) en grappling zijn populaire vechtsporten. Wil je proberen of het ook iets voor jou is? Vraag dan nu een gratis proefles aan bij onze sportschool in Venlo!

Vechtsportschool Bittan Academy Venlo

Jiu-Jitsu trainer Joey Koenders geeft lessen in Brazilian Jiu-Jitsu (BJJ), Mixed Martial Arts (MMA) en grappling. Hij werkt volgens de filosofie en technieken van zijn eigen coach: professor Patrick Bittan, die met zijn 6e graad Black Belt een echte legende is én waaraan de naam van de sportschool te danken is.

Joey heeft meer dan 20 jaar ervaring in diverse vechtsporten, waaronder kickboksen, boksen, MMA en Brazilian Jiu-Jitsu. Hij deelt zijn kennis, enthousiasme en passie graag met recreanten én wedstrijdvechters. Joey is ook actief in toernooien en met zijn uitgebreide wedstrijdervaring begrijpt hij de dynamiek van strijdlustig trainen als geen ander.

Bittan Academy in Venlo is meer dan alleen een sportclub. Ons BJJ team bestaat uit een hechte groep sporters, die respect, sportiviteit en vriendschap zeer belangrijk vinden. Brazilian Jiu-Jitsu is niet alleen een geweldige sport, maar ook een manier van leven die discipline, respect en doorzettingsvermogen stimuleert. Onze BJJ trainingen dagen je niet alleen fysiek uit, je leert ook om je mentale veerkracht en strategisch inzicht te ontwikkelen.

Jiu-Jitsu voor alle niveaus

Ben je een beginner in Jiu-Jitsu? Wil je weerbaarder worden en leren jezelf te verdedigen? Wil je je kracht en conditie verbeteren? Of ben je een ervaren vechter en wil je juist aan wedstrijden deelnemen? Verleg je grenzen en werk aan de beste versie van jezelf.
Bij Bittan Academy Venlo vinden mannen én vrouwen een veilige en ondersteunende omgeving om hun vechtsportvaardigheden (verder) te ontwikkelen.

Wat is Brazilian Jiu-Jitsu?

Brazilian Jiu-Jitsu (BJJ) is een vechtsport die zich vooral richt op grappling, een vorm van worstelen. Het doel is om de tegenstander zo snel mogelijk naar de grond te brengen en hem te laten aftikken. Tijdens het grondgevecht probeer je de tegenstander te beheersen en controleren door middel van zwaartekracht en diverse overgavetechnieken (submissions), zoals gewrichtsklemmen, omstrengelingen en spiercompressietechnieken.

Bij Braziliaans Jiu-Jitsu leer je slimme technieken als timing, gewichtsverdeling en hefboomwerking in te zetten. Met deze technieken kan een kleinere persoon zichzelf verdedigen tegen én winnen van een grotere tegenstander. En dat is vaak gemakkelijker te bereiken met grondcontrole dan in een staand gevecht. Dit maakt BJJ een zeer geschikte zelfverdedigingssport voor vrouwen en kleinere personen.

Verschillen BJJ, MMA en grappling

In de wedstrijdsport maakt men onderscheid tussen:

• Brazilian Jiu-Jitsu (BJJ) wordt beoefend met een judopak. Het pak wordt ook wel BJJ gi genoemd. Je moet de gi zien als een middel om technisch te leren vechten, want door de gi heb je meer variatie in de submissions die je kunt toepassen.
• Grappling of submission grappling wordt zonder pak beoefend. Daarom wordt het ook wel no-gi grappling genoemd. Stoten en trappen zijn verboden. Doordat je geen gi draagt, is het moeilijker om grip te krijgen op de tegenstander.
• Mixed Martial Arts (MMA) wordt zonder pak beoefend. Alles is toegestaan.

BJJ banden

Brazilian Jiu-Jitsu (BJJ) hanteert een streng systeem van gekleurde banden om het vaardigheidsniveau van de beoefenaars te laten zien. Het behalen van een zwarte band kan wel 10-12 jaar duren.

Het BJJ bandensysteem voor volwassenen (vanaf 16 jaar) bestaat uit vijf banden: wit, blauw, paars, bruin en zwart. Gemiddeld besteed je 2-3 jaar jaar per band tot je de volgende band ontvangt. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoeveel en hoe serieus je traint. Naast de banden ontvang je strepen op je band om je vorderingen bij te houden. Per band krijg je maximaal 4 strepen, waaraan je dus kunt zien of iemand een beginner is in die kleur band of al wat verder gevorderd.

BJJ Trainingsdagen

  • Maandag 18:30 - 20:00 (Gi)
  • Dinsdag 18:30 - 20:00 (No-Gi)
  • Donderdag 18:30 - 20:00 (Gi)
  • Zaterdag 10:00 - 11:30 (No-Gi open mat)

Wil je je aanmelden?
E-mail: bittanacademyvenlo@gmail.com
Tel +31642666117

Tarieven: € 62,50 per maand voor de Jiu-Jitsu trainingen. Je mag daarbij gratis gebruik maken van de fitnessruimte en sauna.

Je hoeft niet te wachten op een specifieke datum dat de Jiu-Jitsu training start. Je kunt op ieder moment instappen. Tijdens elke les komen de (basis)technieken aan bod.

Proberen of Jiu-Jitsu ook iets voor jou is?

Ben je geïnteresseerd in Jiu-Jitsu maar wil je eerst zeker weten of het je bevalt? Vraag dan een gratis proefles BJJ in Venlo aan en maak kennis met deze geweldige vechtsport!

nl_NLDutch

Heeft u vragen, wilt u graag meer informatie of wilt u een proefles aanvragen? Neem dan contact met ons op!