logoz500x4003

Zonnebank

Zolang je er wel verstandig mee omgaat natuurlijk! Hoe je dat doet? Af en toe een momentje ontspannen in de zonnewarmte. Het vooral niet overdrijven. Je wilt lekker in je vel zitten. Zonnewarmte doet goed, geeft ontspanning in je spieren en laat je bloed weer stromen waardoor je je weer goed voelt. Het tintje is meegenomen en zorgt tevens voor een gezonde uitstraling. Nederland voorziet maar een paar maanden in onze behoefte aan zonnewarmte. Ons zonnetje schijnt altijd en voldoet aan de Europese norm, is niet te fel maar wel krachtig genoeg om weer even op te laden. Heb je hard gewerkt? Kom dan even ontspannen. Voel je je moe of duf? Laad jezelf weer op onder onze zon. Al wordt regelmatig het tegendeel verkondigd; een groot aantal wetenschappelijke onderzoeken toont aan dat een goed en regelmatig zonnebank gebruik u niet alleen een aantrekkelijke bruine kleur bezorgt bovenal de gezondheid bevordert. Zie bijvoorbeeld het recente onderzoek van de natuurgeneeskundige en nierspecialist Dr. Rolfdieter Krause van het Benjamin Franklin universiteitsziekenhuis te Berlijn. Volgens een vergelijkend onderzoek binnen Europa hebben mensen die noordelijker leven een hogere bloeddruk dan onze zuidelijker wonende medemensen. Het aantal mensen met hart- en vaatziekte en het aantal plotselinge sterfgevallen t.g.v. hartkwalen is daar beduidend lager dan in het noorden. De meest plausibele verklaring hiervoor is de grotere hoeveelheid zonlicht in het gebied rond de Middellandse Zee. Dr. Krause heeft aangetoond dat dit positieve effect van zonlicht zich ook voordoet bij het kunstmatige zonlicht van zonnebanken. De effecten op de bloeddruk zijn echter maar één van de vele biopositieve effecten van UV-licht op het menselijke organisme.

Ook de volgende effecten zijn door middel van wetenschappelijk onderzoek aangetoond:
- Het bloed wordt vloeibaarder. De bloeddruk en het risico op een hartinfarct worden beide lager.
- De cholesterolspiegel daalt.
- De afbraakproducten van Vitamine D bieden bescherming tegen borstkanker en kanker van de dikke darm.
- Het UV-licht stimuleert de productie van bepaalde immuuncellen die in het lichaam bacteriën en virussen bevechten. UV-licht wordt ook met succes ingezet tegen huidziekten.
- UV-straling bevordert het prestatievermogen. De hartslag in rust en bij inspanning worden beide lager.

Positieve effecten bij verstandig omgaan met zonneapparatuur
- Gezonde botten: Zonlicht is noodzakelijk voor de vorming van vitamine D3 wat van belang is voor een gezond bottenstelsel.
- Botontkalking: Zonnebaden biedt een gunstige ondersteuning bij de behandeling van botontkalking (osteoporose).
- Spierpijn en reumatische klachten: Velen, ook ouderen ondervinden verlichting van hun klachten;
- Stofwisseling, bloeddruk en cholesterolgehalte:: Er zijn aanwijzingen dat zonnebaden hierop een gunstige werking heeft.
- Huidproblemen: zoals jeugdpuistjes, eczeem en psoriasis, door zonnebaden kan hierin een verbetering optreden. Raadpleeg bij twijfel altijd uw arts.
- Gemoedstoestand, We worden er vrolijker, energieker van en het is een prima middel tegen stress en vermoeidheid.

U kunt onbeperkt en kostenloos gebruik maken van onze zonnebank wanneer u een lidmaatschap bij ons heeft.

zonnebank2
zonnebank